NAAR MIJN WERK

Een goede foto is de basis

Om een goed houten schilderij te kunnen maken is het van belang dat ik een duidelijke foto krijg. De voorkeur geniet een eigen afbeelding waarbij het onderwerp tegen een rustige achtergrond staat. Het verkort de tijd om met software de afbeelding te isoleren/te bewerken voor het uiteindelijke creatieve proces. In overleg kan er ook worden gekozen om een afbeelding op internet te gebruiken. Er dient dan wel goed te worden gekeken naar de copyright van een dergelijke afbeelding. Verder is het goed om te weten dat een afbeelding met hoge resolutie voor meer details kan zorgen in het eindresultaat, maar dat een lage resolutieafbeelding ook prima resultaten kan opleveren. Bent u er niet zeker van of uw afbeelding voldoet, geen probleem: stuur hem gerust op en ik bekijk de mogelijkheden.

Aantal lagen en afmeting

Zoals je bij de voorbeelden kunt zien, is de mate van detaillering afhankelijk van het aantal lagen en de afmetingen. Over het algemeen bestaat een project uit zo’n 6 lagen. Natuurlijk kunnen er minder lagen worden toegepast, maar daarmee verliest het zijn details en wordt het abstracter. Meer lagen is ook mogelijk. Het project zal daarmee gedetailleerder worden, maar tegelijkertijd ook arbeidsintensiever.

Voor de afmetingen van het werk geldt hetzelfde. Hoe groter het werk is, des te meer details. Maximale afmetingen zijn ca. 1200 x 600 mm.

Kijk voor meer info en projectdetails bij mijn werken.

Hout en zijn afwerking

Ik gebruik houten plaatmateriaal en een watergedragen afwerking. Het plaatmateriaal is populieren- en/of berkentriplex van verschillende dikten (3, 4 en 6 mm). Als afwerking gebruik ik watergedragen beitsen, lakken of een combinatie daarvan. Ik heb een aantal kleuren hieronder staan maar natuurlijk zijn afwijkende kleuren ook mogelijk. Heeft u een bepaalde voorkeur? Geen probleem. Daarnaast gebruik ik een heel aantal beitsen om de houtnerf nog zichtbaar te laten. kijk voor de combinaties van diverse beitsen bij de voorbeelden.

Extra opties mbt ophangen

Het is mogelijk om een ophangsysteem te laten aanbrengen zodat met een schroef in de muur uw kunstwerk thuis aan de muur kunt hangen. Tevens is er een mogelijkheid om metalen bevestigingsmiddelen in het kunstwerk op te nemen zoals bij de projecten Bas, sprinkhaan en vliegend hert.

Zin een vrijblijvend gesprek?

...Vul dan onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. Bedankt!